Neem deel aan 1-tegen-1-gevechten, ook bekend als ranglijstgevechten, en verdien trofeeën en kronen om voortgang te boeken op het trofeeënpad en met de Pass Royale.
Je kunt tegenstanders zoeken door op de knop Vechten te tikken. Er gelden geen levellimieten voor je kaarten en torenkracht, dus zorg ervoor dat je je gevechtskaarten met de hoogste levels opneemt in je set!
Het koppelsysteem koppelt je aan tegenstanders met een vergelijkbaar trofeeënlevel. De kaarten in je set en de kaartlevels spelen geen rol bij het koppelproces.
Soms kan het gebeuren dat er een groot verschil bestaat tussen het aantal trofeeën dat jij en je tegenstander bezitten, maar houd er rekening mee dat je meer trofeeën verdient als je een speler verslaat die meer trofeeën heeft dan jij.
Daarnaast word je gekoppeld aan spelers met een torenkracht die maximaal 1 level hoger of lager is dan de jouwe. Bijvoorbeeld: als je torenkracht 12 hebt, word je in eerste instantie alleen gekoppeld aan tegenstanders met torenkracht 11, 12 of 13.
Om het koppelproces snel te houden en ervoor te zorgen dat het niet te lang duurt voordat spelers een tegenstander vinden, wordt het zoekbereik op de onderstaande wijze uitgebreid:
elke 5 seconden 1 torenkracht hoger of lager
tot een maximum van 3 torenkrachten hoger of lager na 10 seconden
Het gameteam van Clash Royale houdt de koppelprocedure nauwkeurig in de gaten en zal wijzigingen doorvoeren als het huidige systeem nadelige gevolgen heeft.
Positieve elixirbalans
Je krijgt een positieve elixirbalans door een succesvolle tegenaanval in te zetten (waarbij je geen of minimale schade oploopt) tijdens een gevecht, terwijl je minder elixir voor de aanval hebt gebruikt dan je tegenstander.
Als je bijvoorbeeld de stam gebruikt tegen een koboldenton, krijg je een voordeel van één elixir, omdat de stam twee elixir kost en de koboldenton drie. Door je positieve en negatieve elixirkosten bij te houden, kun je meer invloed uitoefenen over het verloop van het gevecht en betere strategische beslissingen nemen.
Kaartcyclus (vier kaarten)
Als je een kaart gebruikt, komt deze weer terug in je hand nadat je vier andere kaarten hebt ingezet. Dit noemen we een kaartcyclus. Doe je voordeel met deze kennis door verstandiger in te spelen op de cyclus dan je tegenstander.
Spelen met archetypesets
Sommige sets gevechtskaarten zijn beter dan andere afhankelijk van de balansaanpassingen van het seizoen, waardoor het belangrijk is om up-to-date te blijven. De meta verwijst naar de strategieën, sets en kaarten die sterk of effectief zijn nadat er balansaanpassingen zijn aangebracht. Je kunt een archetypeset kiezen die is afgestemd op de meest recente balansaanpassingen, of je kunt tegen de stroom ingaan door een minder gebruikte set samen te stellen. De keuze is aan jou!
Winstvoorwaarden
Over het algemeen worden kaarten die alleen gebouwen aanvallen en dus meteen op de torens van de tegenstander afgaan, beschouwd als een winstvoorwaarde. Enkele voorbeelden hiervan zijn de varkensruiter, de koninklijke reus en de golem. Andere kaarten, zoals de koboldenton en de mijnwerker, kunnen ook als winstvoorwaarde worden beschouwd vanwege hun unieke vaardigheid om overal op de kaart te kunnen worden geplaatst. Het is dus belangrijk om een winstvoorwaarde in je set op te nemen zodat je direct schade kunt aanbrengen aan de torens van je tegenstander!
Aanval opbouwen van achteruit
Wees niet bang om je aanval op te bouwen van achteruit! Door troepen vanachter je koningstoren in het spel te brengen, heb je genoeg tijd om elixir te verzamelen en ze te ondersteunen voordat ze de brug bereiken.
Torens opofferen
Tijdens een gevecht is het cruciaal om de juiste beslissingen te maken. Als je denkt dat een van je torens niet meer te redden is, kun je ervoor kiezen om er minder aandacht aan te geven of de toren verwoest te laten worden zodat je ondertussen elixir kunt verzamelen om terug te vechten. In plaats van elixir uit te geven om je toren te verdedigen, is het soms beter om de toren op te offeren. Je kunt dan het bespaarde elixir gebruiken voor een aanval aan de andere kant van de arena om de toren van je tegenstander neer te halen. Houd het hoofd koel en probeer in elke situatie goed in te schatten hoe je je torens het beste kunt gebruiken. Door ervaring word je wijs!
Herhalingen bekijken
Een ervaren veteraan van de arena is leergierig ingesteld. Of je nu wint of verliest, het bekijken van herhalingen kan je helpen om misstappen te ontdekken en je strategieën te verfijnen.
Neem pauze (verliesreeks)
Als je vaak achter elkaar verliest, kun je het beste even pauze nemen. Door je gedachten even te laten rusten, kun je daarna doelbewuster denken en handelen.
Bestorm de overkant!
Als je tegenstander een troep met hoge elixirkosten inzet, is het verstandig om druk te zetten aan de andere kant van de arena door een tegenaanval in te zetten bij de brug. Zo dwing je je tegenstander om de overgebleven elixir te gebruiken om aan deze kant te verdedigen, waardoor die de troep aan de andere kant niet langer kan ondersteunen. Pas op dat je deze strategie echter niet overdrijft, aangezien het soms verstandig is om elixir op te sparen voor de verdediging.